فرید براتی سده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه میانگین تماسگیرندگان در باره موضوع "شیشه" با خط ملی اعتیاد 42.37 درصد بوده است، اظهار کرد: شیشه علاوه بر اینکه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است، از ابتدای فروردین امسال نسبت به شهریور ماه نیز دچار کاهش شده، چرا که میانگین تماسگیرندگان شیشه در فروردین ماه سال جاری 48.43 درصد و در شهریور ماه 39.26 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: 15.37 درصد تماسگیرندگان در ارتباط با تریاک، 5.3 درصد در ارتباط با هروئین، 2.22 درصد در ارتباط با کراک و 1.75 درصد در ارتباط با حشیش با خط ملی اعتیاد تماس گرفتهاند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از افزایش روند مصرف هروئین نسبت به سالهای گذشته خبر داد و گفت: این در حالی است که هروئین در سالهای گذشته پس از کراک رتبه چهارم را داشت، اما در شش ماهه اول سال جاری جای خود را با کراک تغییر و به رتبه سوم رسیده است.
براتی سده در مورد میزان مصرف مواد مخدر توسط زنان و مردان نیز خاطر نشان کرد: 6.52 درصد مصرفکنندگان زن و 93.48 درصد مصرفکنندگان مرد بودهاند.
وی علاوه بر این در مورد استانهایی که بیشترین و کمترین تماس را با خط ملی اعتیاد داشتهاند نیز، گفت: تهران، اصفهان، البرز، همدان و فارس به ترتیب بیشترین تماس را با خط ملی اعتیاد و کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خراسان شمالی، قم و زنجان نیز به ترتیب کمترین تماسها را با این خط در شش ماهه اول سال جاری برقرار کردهاند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جاری 76 هزار و 978 مورد تماس با خط ملی اعتیاد برقرار شده است، اظهار کرد: از این تعداد تماس به 72 هزار و 364 هزار تماس پاسخ داده شده که نشاندهنده نرخ پاسخدهی 95 درصدی به تماسها بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه 72.7 درصد تماسگیرندگان زن و 23.3 تماسگیرندگان مرد بودهاند، خاطر نشان کرد: 12.47 درصد تماسگیرندگان خودشان مصرفکننده بودهاند و 87.53 درصد تماسگیرندگان غیر مصرفکننده بوده و در ارتباط با کسانی که مواد مخدر مصرف میکردند، با خط ملی اعتیاد تماس گرفتهاند.
براتی سده افزود: 69.92 درصد تماسگیرندگان همسر، مادر یا خواهر معتادان بودهاند که از این میزان 31.71 درصد همسران مصرفکنندگان، 27.73 درصد مادران مصرفکنندگان و 10.48 درصد خواهران مصرفکنندگان بودهاند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در پایان از افزایش تماسهای مربوط به پیشگیری در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدتهای مشابه سال قبل خبر داد و این موضوع را اتفاقی مثبت در این زمینه دانست.